Datamatrix marked with fiber laser engraver

TECHNIFOR, EEN HISTORISCH MERK

De specialist in identificatie en traceerbaarheid

Met meer dan 40.000 geïnstalleerde machines wereldwijd en 40 jaar ervaring in het ontwerp van industriële traceerbaarheidssystemen, staat Technifor de voornaamste spelers in de automobiel-, luchtvaart-, medische en energie sectoren bij met hun identificatiebehoeften.

Vandaag zet Technifor zijn evolutie voort door de krachten te bundelen met Gravograph om Gravotech te worden en onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn.

Gra-logo-Technifor-Propen-Become-Gravotech

Technifor en Propen, historische merken

Technifor, opgericht in 1981 en uitvinder van het dot pin markeren in 1985, staat van oudsher bekend als 's werelds voornaamste fabrikant van dot pin, kras- en lasermarkeermachines voor de traceerbaarheid en identificatie van industriële onderdelen in verschillende materialen (metalen, kunststoffen en andere organische materialen).

Propen was tot 2017 het distributeursmerk van de Gravotech-groep, gewijd aan zijn indirect verkoopnetwerk. Tot onze best verkochte machines behoorden de dot peen markeerstations (Propen P5000 en P3000), en draagbare markeerstations (Propen M3000 en M7000), die nu vervangen zijn door de Impact.

In lijn met de digitale transformatie van de industrie, is het permanent markeren van onderdelen vandaag essentieel, zodat ze kunnen worden geïdentificeerd en getraceerd in de productiestroom en gedurende hun hele levenscyclus. Technifor wordt Gravotech om de ontwikkeling van Industry 4.0 te begeleiden door zijn communicatieoplossingen, voorspellend en curatief onderhoud aan te bieden, evenals ondersteuning op afstand voor onderdelen en markeringssystemen die communiceren met de informatiesystemen van onze klanten op basis van hun behoeften.

Door Gravotech te worden, kan het ook een breder aanbod opbouwen door bepaalde technologieën uit de wereld van bewegwijzering te integreren.

Ons aanbod