Gravotech - Wood cutting and engraving

Hout snijden en graveren

Ontdek onze graveermachines voor hout!

Hout is tegenwoordig een van de meest populaire materialen en het gebruik ervan blijft zich verspreiden, dankzij de opmars van de houtambachten en het groeiende ecologische bewustzijn. Er zijn talloze manieren om hout te bewerken, maar lasertechnologie is een van de meest effectieve en snelle manieren om houten materialen uit te bewerken en te snijden. Een computer stuurt de laser aan, waardoor u zelf geen zwaar werk hoeft te verrichten. CO2-laser respecteert het hout tijdens de verwerking, dus vernis of verf kan achteraf worden aangebracht. Volgende houtmaterialen kunnen met een laser worden bewerkt: Composiet hout: MDF, HDF, kurk, Natuurlijk hout, Edel hout, Massief hout, hardhout, Multiplex: fineer, Multiplex Oriented strand board (OSB): hardboard, spaanplaat, spaanplaat, schilferplaat etc.

Voornaamste houttoepassingen: Maquettes (architect, hobby en ambachtelijk) Borden en displays Trofeeën en awards Interieurontwerp (artistieke items) Speelgoed (educatief) Ambachten (productie van meubels) Kunst: inlegwerk Speciale gelegenheden (kerstversiering, wenskaarten, decoratieve elementen) Verpakking en prototyping Onze oplossingen kunnen zo bijvoorbeeld op een houten plaat een kerf, groef, .... creëren om een potentiële beweging te geven. Het opent innovatieve mogelijkheden zoals grote boekomslagen of elke andere complexe vorm.

Ontdek de Gravotech oplossingen

Houtsoorsten zoals MDF of multiplex, die bestaan uit verlijmde houtvezels, kunnen met ons kleinste laservermogen worden gesneden. Met meer laservermogen kunt u door dikker hout snijden. Bij dikker hout heeft de laser (ook bij meer vermogen) meer tijd nodig om de onderkant van het hout te bereiken. Hierdoor treedt er vaker roetvorming of verbranding aan de randen op. Gravotech biedt unieke accessoires die ideaal zijn voor laserhout en andere multiplexverwerking, zoals honingraat uitsnijtafels, snelklemmen en clips.

Grootformaat tafels zijn een welgekomen hulpmiddel voor houtverwerking, dankzij de 750W hoogfrequentie spindel en de brush nozzle met grote diameter voor een optimale spaanafvoer.

Gravostyle ™is een alles-in-één software waarmee u uw compositie kunt maken en de laser gemakkelijk uw graveeropdrachten kunt laten uitvoeren. Het bevat een materiaalbibliotheek die helpt om snel de beste instelling voor uw materiaal te selecteren. Voor gebruikers die al zijn getraind in andere software, kunnen onze lasers ook worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator).

  Lasergraveren

  WeLase CO2 laser

  Bij lasersnijden treedt er vaak roetvorming op en verbranding aan de randen op. Gravostyle-software geeft de gebruiker, dankzij zijn parametersbibliotheek, de mogelijkheid om het donkerheidsniveau van de rand te verhogen of te verlagen. Er is ongeëvenaarde veelzijdigheid waarmee een laser hout kan graveren: de opties variëren van lichte kleur (low power, high speed), verschillende bruintinten tot zeer donker (high power, 2mm defocus), afhankelijk van de houtsoort en laserinstellingen. Fotogravure, letteruitsparing, inlegwerk, personalisatie van naam en logo, precieze prototype-uitsnijding, ... één laser kan het allemaal.

  Houten plaat

  CO2-lasers gebruiken de natuurlijke verbrandingsreactie door het hout te verdampen. Daarom is er geen chemisch product nodig wanneer het verwerkte hout ook natuurlijk is (zoals bijvoorbeeld massief hout).

  Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

  Hout graveren met WeLase

  Houtbewerking met een laser genereert geen bramen. Door het proces komt er rook, gas en stof vrij die gemakkelijk en veilig afgevoerd kunnen worden door een afzuigsysteem. Het is belangrijk om te beseffen dat MDF en OSB niet echt een hout is, maar samengeperste verlijmde houtvezels. De afvalgassen en stoffen die vrijkomen bij het verbranden van deze lijm zijn schadelijk. Daarom adviseren wij om altijd voldoende tijd te nemen met het openen van de laserklep nadat de snijopdracht is beëindigd. Hierdoor weet u zeker dat alle dampen goed afgezogen zijn. Gravotech raadt u bovendien aan om afzuigsysteem te gebruiken. Deze is voorzien van een zeer efficiënte deeltjesluchtfilters (HEPA), die schadelijke dampen verwijderen en schone lucht terugvoeren.

  Mechanisch Graveren

  Decoraties en afwerkingen op houten voorwerpen

  De precisie van onze CNC machine is gelijk aan die van de lasertechnologieën. CNC bewerken wordt alleen beperkt door de minimale gereedschapsgrootte, dus het kan de zeer dunne details in 2D-bewerkingen niet uitvoeren. Dergelijke details kunnen echter worden verkregen door de 3D-capaciteiten van de machine en onze Gravostyle-software te gebruiken.

  Binnensignalisatie gemaakt met een houtetsmachine

  In tegenstelling tot lasertechnologie die het hout verbrandt, freest onze mechanische technologie het materiaal zodat er geen risico op brandontsteking is. Daarom hoeft de operator niet altijd bij de machine aanwezig te blijven.

  Houten bewegwijzering graveren

  Bij het frezen op hout ontstaan geen brandplekken, dus de kleur die na verwerking wordt verkregen is de natuurlijke houtkleur. Deze eigenschap is vooral prettig wanneer het doel is om de natuurlijke, ruwe en ecologische kant van uw houtcreatie te promoten.

  Verbruiksartikelen

  LaserWood materiaal - hout snijden

  Ons Laserwood-materiaal is klaar voor gebruik en kan direct worden verwerkt (gegraveerd of gesneden) zonder dat een andere bewerking nodig is (polijsten#)

  Gamme Laser Wood materiaal

  Keuze uit 4 verschillende Laserwoods: berk (PEFC ™ gecertificeerd), beuk, eik en walnoot. Van dun en flexibel 0,4 mm tot dikker en steviger hout 4,5 mm (11/64''') die kunnen bewerkt worden met CO2 laser, een mechanische CNC machine of een UV-printer. De mogelijkheden zijn eindeloos, de keuze is aan u.

  Mosaic of personalized jewels, glass and perfume

  Personalization

  Make it unique, create emotions

  You are a luxury brand or an international brand and you would like to develop an exclusive in store customer experience for your clients, on your e-commerce site or during an event?

  Gravotech offers tailored solutions that will meet your needs. A dedicated project manager will guide you throughout the collaboration: discussing requirements, running samples on your products, selecting the best-suited personalization technology, solution deployment and user training.

   

  Find out more