Direct Part marking of a car frame

Aluminium graveren

Ontdek onze graveermachine, laser en mechanisch, voor aluminium!

Aluminium wordt veel gebruikt in de industrie vanwege het lichte gewicht, de duurzaamheid en de hoge corrosiebestendigheid. Aluminiumlegeringen worden al decennia lang ontwikkeld om aan de eisen van de industrie te voldoen en zijn tegenwoordig onmisbaar in de meeste sectoren, waaronder de auto-industrie, vliegtuig en ruimtevaart, bouw & constructies, elektronica en nog veel meer. Dit veelzijdige materiaal kan op vele manieren worden verwerkt: gieten, extrusie, smeden, sheet & foil en biedt eindeloze ontwerpmogelijkheden. Gravotech kan u laser- en mechanische oplossingen bieden die perfect zijn aangepast voor dit zachte materiaal. U kunt onze oplossingen gebruiken om uw onderdelen te markeren, graveren, snijden en personaliseren.

Gravotech heeft veel ervaring met aluminium graveren en kan de beste oplossing bieden, afhankelijk van uw toepassing: - Permanente en contrastrijke markering op alle soorten aluminium: ruw, aluminiumlegering, gecoat of geverfd aluminium. - Markeren, etsen en graveren van serienummers, 1D / 2D-codes, QR-codes en logo's rechtstreeks op uw onderdelen. - Compacte, autonome en extra snelle markeerlaser- en dot pin machines voor identificatie en traceerbaarheid van uw onderdelen rechtstreeks in uw productielijn. - Esthetisch diep graveren met onze graveerlaser en mechanische machine. - Creëer uw objecten zoals frontpanelen van machines met onze mechanische oplossingen waarmee u op aluminium kunt snijden, boren en graveren. - Personaliseer aluminium objecten rechtstreeks in winkels met onze compacte laser- en mechanische graveermachines. Mokken, huisdierentags, behuizing van mobiele telefoons# alle aluminium vormen kunnen worden gegraveerd.

Ontdek de Gravotech oplossingen

De Gravotech dotmarkeerders en krasoplossingen bieden niet-contrasterende, zichtbare en diepe markeringen die worden verkregen door het aanbrengen van impacts op het oppervlak van verschillende soorten staal. Mechanische graveermachines zijn ideaal voor het personaliseren van aluminium in de winkel, omdat ze compact, stil en zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ontdek onze spanklemmen waarmee u al u voorwerpen makkelijk op hun plaats kunt houden.

Lasertrace ™ vergemakkelijkt de traceerbaarheid en identificatie van alle type onderdelen. Met Gravostyle ™ kunt u eenvoudig uw graveeropdrachten op maat maken. Laat uw creativiteit de vrije loop en verover nieuwe markten.

Waarom kiezen voor een custom graveermachine van Gravotech?

Sleutel Permanente lasermarkering

Met onze lasers kunt u aluminium laseretsen of aluminium lasergraveren: onze laser graveermachines zorgen voor een contrastrijke, permanente markering in een zeer korte cyclustijd. Dankzij de combinatie van een hoog gemiddeld vermogen en een hoog piekvermogen, zijn onze fiber en hybride laser aangepast om het oppervlak van het aluminium onderdeel te structureren. Galvo Laser kan worden gebruikt om een diepe gravure op aluminium materiaal te bekomen. We kunnen snel een plaatselijke thermische verdamping van het materiaal verkrijgen, aangezien het smeltpunt van aluminium laag is in vergelijking met andere metalen. U hoeft alleen maar meerdere passen te herhalen om meerdere lagen te verwijderen en de gewenste graveerdiepte te bereiken. Extra instellingen zoals de vector vulhoek kunnen tussen elke pass worden gewijzigd om gladde oppervlakken te verkrijgen en een perfecte markeerweergave met reinigings - en afwerkingspassages kunnen worden toegevoegd om smeltuitstoot te verwijderen en een hoger contrast te verkrijgen. Voordelen van lasertechnologie op aluminium: - Toepasbaar op verschillende soorten aluminium. - Grijze oppervlaktemarkeringen wanneer een korte cyclustijd nodig is. - Diepe gravure gemakkelijk realiseerbaar in het aluminium. - Galvolaser kan worden gebruikt om de oppervlakteafwerking van een onderdeel te wijzigen. - Aluminium lasergravure is permanent en bestand tegen hoge temperaturen, coatings en oppervlaktebehandelingen zoals kogelstralen.

CE-plaatje - aluminium gravure

Gravotech biedt 2 mechanische technologieën aan om teksten, cijfers en Datamatrix-codes met een zeer hoge snelheid op aluminium te graveren: Dot pin markeermachines maken een zichtbare, snelle en permanente markering mogelijk die volledige en fraudebestendige traceerbaarheid van uw onderdelen garandeert. We bieden een volledig assortiment stylussen om een lichte tot diepe gravure te realiseren, van vlak tot oneffen oppervlak Krasmarkeerders maken nauwkeurig, diep en stil graveren mogelijk. De stylus dringt het materiaal binnen en verplaatst zich van X- naar Y, krast het oppervlak van het onderdeel en voert de markering uit. Voordelen van dot pin / krassen op aluminium: - Nette afgewerkte oplossing, geen voorzorgen bij gebruik: geen stof, geen dampen. - Consistente markering ongeacht het type aluminium. - Beste verhouding tussen markeerdiepte / cyclustijd van alle mogelijke markeeroplossingen op de markt. - Markeringsdiepte tot 0,5 mm. - Lange levensduur van het gereedschap doordat aluminium erg zacht is. - De laagste totale bedrijfskosten op de markt. - Een zeer robuuste machine die met een zeer hoge temperatuur kan markeren op aluminium, zowel na het walsen als na extrusie.

Gepersonaliseerde items met roterende graveermachine

Aluminium graveren met mechanische graveermachine is een zeer eenvoudige oplossing om te installeren en te gebruiken. Onze graveerstations zijn geweldig voor personalisatie op aluminium producten of kleine units. Onze CNC-stations bieden het graveren en snijden van aluminium op groot formaat voor zowel unitwerk als batchgraveren en snijden op een enkele aluminiumplaat Voordelen van Rotary op aluminium: - Een breed scala aan gereedschappen beschikbaar zodat u kunt graveren of snijden, ongeacht het project. - Compact: de kleine mechanische graveermachines nemen weinig plaats in en u heeft geen extra apparatuur nodig. Ze zijn daarom ideaal voor omgevingen waar de ruimte schaars is, zoals winkels, balies, hoeken van winkelcentra, ... - Nauwkeurige controle van de graveerdiepte. - Snijdt sneller dan laser met zuivere rechte randen. - Beproefde technologie die wereldwijd wordt gebruikt.