Gravotech - Glass engraving

Glas laseren en kristal graveren

Glas laseren en kristal graveren om geperzonaliseerde wijnglazen, parfumflesjes, spiegels en nog veel meer te maken.

Door het toevoegen van een tekst, een logo of een afbeelding op glas kunt u verschillende items personaliseren:

 • Op drinkglazen, wijnglazen, champagneglazen of flessen
 • Gepersonaliseerde geschenken voor een speciale gebeurtenis, een feestje, als cadeau of als promotiemiddel zijn een mooi aandenken en maken laser gegraveerd glas uniek
 • Parfumflesjes of kaarsen
 • Op spiegels of glazen potten ter decoratie
 • Op een glazen trofee of award
 • Op een fotolijst


Het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals bewegwijzering voor ramen of identificatie op een bril.
Glas kan op verschillende manieren worden gemarkeerd: Printen, Zeefdruk, Zandstralen, Handmatig snijden, Graveren met een laser of met een mechanische machine

Graveren is de enige methode die geschikt is voor elk type glas. De fijnste details blijven zichtbaar, zelfs na verschillende afwasbeurten.

Het graveren op glas zal alleen een invloed hebben op het oppervlak van het materiaal en geeft een “depolish-effect”. Het resultaat is een heel mooi bevroren effect. Andere resultaten kunnen worden verkregen met een laser door met de parameters te spelen.

Lasergraveren maakt het bewerkte oppervlak ruw, terwijl mechanisch diamant graveren het materiaal uitholt voor een dunnere gravure met behoud van de transparantie. De glasgravure is kleurloos maar u kunt deze inkleuren door 1 van onze verven aan te brengen.
Een mooi voorbeeld is het toepassen van gouden verf waardoor u een gouden gravure op een huwelijksglas verkrijgt. Geen risico van breken, doordat laserbewerking een contactloos proces is.
Met een glas graveermachine heeft u, in tegenstelling tot zandstralen, geen sjablonen nodig. Vergelijkbaar met het zogenaamde “matteren” van het materiaal, wordt glas slechts oppervlakkig geëtst tijdens het lasergraveren van glas.

Ontdel ook onze glas graveermachines

Met onze software kunt u uw creatie samenstellen, de machineparameters instellen en de actie starten. Onze software is compatibel met de laser en mechanische graveermachines. Onze lasers kunnen ook werken als printers, dit betekent dat ze kunnen worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator, enz.) En de bestanden kunnen ontvangen om te “printen” via hun drivers.

Ontdek ons assortiment frezen en smeermiddelen, essentieel voor een perfecte mechanische graveerkwaliteit. Ons kleurenassortiment verven geven uw gravures die extra touch.

  Glas lasergraveren

  Glasgravure op maat

  De laser wordt met name aanbevolen voor het graveren van foto's of logo's, aangezien de resultaten spectaculair zijn en zelfs de kleinste details nauwkeurig op glas kunnen worden gegraveerd.
  De meest populaire accessoire van onze glas graveermachine is het roterende hulpstuk. Hiermee kunt u ronde en conische objecten (zoals bierglazen of flessen) automatisch 360 ° laten draaien tijdens het lasergraveren, zodat ze in de juiste positie blijven.
  Merk op dat het lasersnijden van glas niet mogelijk is.

  Bekijk ook onze glas graveermachines.

  Gepersonaliseerde glazen trofee

  Geen risico van breken, omdat laserbewerking een contactloos proces is. Dit contactloze proces zorgt voor een veilige gravure, zelfs op het dunste glas en is geruisloos.
  Bij het laseren van glas ontstaan er echter van nature kleine barstjes en scheuren, meestal afhankelijk van de kwaliteit en het soort glas (kristal is meestal barstvrij). De reactie van het glas kan echter per item verschillen.
  Om het risico op barstjes en scheuren te verminderen raden wij aan om een vochtige papieren laag op het graveergebied te plaatsen alvorens u aan de slag gaat. Hierdoor kan de hitte beter weg en wordt voorkomen dat het glas barst. Vergeet bij het gebruik van deze techniek niet om de luchtondersteuning uit te schakelen zodat het papier niet kan opdrogen.

  Parfum gegraveerd met een lasergraveermachine van glas

  Door te spelen met de brandpuntsafstand en het laservermogen kunnen verschillende graveerresultaten worden verkregen. Afhankelijk van het gewenste resultaat worden de laserparameters automatisch ingesteld dankzij onze Gravostyle ™software bibliotheek.
  Het stelt de gebruiker in staat verschillende effecten te bekomen:

  • witte gravure
  • diepe gravure met de mogelijkheid deze nadien in te kleuren (zie Gravotech catalogus)
  • matte gravure
  • lichte ongepolijste gravure

  Glas graveren met een graveermachine

  Glas wijn op maat

  Mechanisch graveren resulteert in een lichte gravure, die eruitziet als een traditionele handmatige gravure.
  Mechanisch graveren is ideaal voor vector graveren, kalligrafische teksten en outline logo's. Als alleen dunne lijnen moeten worden gegraveerd, heeft vector graveren een voordeel en is het vaak ook sneller.
  Een diamanten punt graveert het materiaal fysiek. Het zorgt voor een perfect resultaat, ongeacht de glassamenstelling. Door smeermiddel toe te voegen worden microscheurtjes vermeden en ontstaat een fijne en duidelijke gravure.

  Bekijk ook onze glas graveermachines.

  Fles wijn gegraveerd met roterende graveermachine

  Afhankelijk van de druk die op het glas wordt uitgeoefend, kan de gravure diep genoeg zijn om nadien met kleur te worden gevuld.
  U kunt ook opteren voor een lichte en oppervlakkige gravure en zo een depolish effect creëren.

  Gegraveerde parfumfles

  Mechanische graveermachines zijn bovendien goedkoper dan lasers, omdat er geen luchtafvoer nodig is (in tegenstelling tot de laser), de gebruikskosten erg laag zijn en de investering sneller terugverdiend.

  Mechanisch graveren is een compacte oplossing en ontworpen om instore te worden gebruikt. Ze zijn erg populair om kleine items zoals flacons live te personaliseren.
  Klanten worden steeds veeleisender en verwachten een gepersonaliseerde winkelervaring. Mechanische graveermachines kunnen moeiteloos worden geüpgraded door extra accessoires en toebehoren toe te voegen: bijvoorbeeld met een roterend hulpstuk om cirkelvormige voorwerpen te graveren of met een opvangbakje met smeermiddel om glasstof op te halen dat door het smeersysteem wordt meegevoerd.

  Mosaic of personalized jewels, glass and perfume

  Personalization

  Make it unique, create emotions

  You are a luxury brand or an international brand and you would like to develop an exclusive in store customer experience for your clients, on your e-commerce site or during an event?

  Gravotech offers tailored solutions that will meet your needs. A dedicated project manager will guide you throughout the collaboration: discussing requirements, running samples on your products, selecting the best-suited personalization technology, solution deployment and user training.

   

  Find out more