Gravotech - Glass engraving

Kristal en glas graveren

Ontdek onze mechanische en laser acryl graveer- en snijmachines!

Door het toevoegen van een tekst, een logo of een afbeelding op glas is kan u verschillende items personaliseren: Op drinkglazen, wijnglazen, champagnefluiten of flessen: gepersonaliseerde geschenken voor een speciale gebeurtenis, een feestje, als cadeau of als promotiemiddel zijn een mooi aandenken en maken lasergegraveerd glas uniek Parfumflesjes of kaarsen Op spiegels of glazen potten ter decoratie Op een glazen trofee of award Op een fotolijst Het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals bewegwijzering voor ramen of identificatie op een bril. Glas kan op verschillende manieren worden gemarkeerd: Printen Zeefdruk Zandstralen Handmatige glassnijder Graveren met een laser of met een mechnische machine Graveren is de enige methode die geschikt is voor elk type glas. De fijnste details blijven zichtbaar, zelfs na verschillende afwasbeurten.

Het graveren op glas zal alleen een invloed hebben op het oppervlak van het materiaal aan en geeft “depolish-effect”. Het resultaat is een heel mooi bevroren aspect. Andere resultaten kunnen worden verkregen met een laser door met de parameters te spelen. Lasergraveren maakt het bewerkte oppervlak ruw, terwijl mechanisch diamant graveren het materiaal holt voor een dunnere gravure met behoud van de transparantie. De glasgravure is kleurloos maar u kan deze inkleuren door 1 van onze verven aan te brengen. Een mooi voorbeeld is het toepassen van gouden verf waarbij u een een gouden gravure op een huwelijksglas verkrijgt. Geen risico van breken, doordat laserbewerking een contactloos proces is. Met een glas graveermachine heeft u, in tegenstelling tot zandstralen, geen sjablonen nodig. Vergelijkbaar met het zogenaamde “matteren” van het materiaal, wordt glas slechts oppervlakkig geëtst tijdens het lasergraveren van glas.

Lasergraveren

Glasgravure op maat

De laser wordt met name aanbevolen voor het graveren van foto's of logo's, aangezien de resultaten spectaculair zijn en zelfs de kleinste details nauwkeurig op glas kunnen worden gegraveerd. De meest populaire accessoire van onze glas graveermachine is het roterende hulpstuk. Hiermee kan u conische objecten (zoals bierglazen of flessen) automatisch 360 ° laten draaien tijdens het lasergraveren, zodat zein de juiste positie blijven. Merk op dat het lasersnijden van glas niet mogelijk is.

Gepersonaliseerde glazen trofee

Geen risico van breken, doordat laserbewerking een contactloos proces is. Dit contactloze proces zorgt voor een veilige gravure, zelfs op het dunste glas en is geruisloos. Bij het laseren van glas ontstaan er echter van nature kleine barstjes en scheuren, meestal afhankelijk van de kwaliteit en het soort glas (kristal is meestal barstvrij). De reactie van het glas kan echter per item verschillen. Om het risico op barstjes en scheuren te verminderenm raden wij aan om een vochtige papieren doek op het graveergebied te plaatsen alvorens u gaat aan de slag gaat.. Hierdoor kan de warmte beter wegkomen en wordt voorkomen dat het glas barst. Vergeet bij het gebruik van deze techniek niet om de luchtondersteuning uit te schakelen zodat het het papier niet kan opdrogen.

Parfum gegraveerd met een lasergraveermachine van glas

Door te spelen met de brandpuntsafstand en het laservermogen kunnen verschillende graveerresultaten worden verkregen. Afhankelijk van het gewenste resultaat worden de laserparameters automatisch aangepast dankzij onze Gravostyle ™software bibliotheek. Het stelt de gebruiker in staat verschillende effecten te bekomen: - witte gravure - diepe gravure met de mogelijkheid nadien in te kleuren (zie Gravotech catalogus) - matte gravure - lichte ongepolijste gravure

Mechanisch Graveren

Glas wijn op maat

Mechanisch graveren resulteert in een lichte gravure, die eruitziet als een traditionele handmatige gravure. Mechanisch graveren is ideaal voor vector graveren, kalligrafische teksten en outline logo's. Als alleen dunne lijnen moeten worden gegraveerd, heeft vector graveren een voordeel en is het vaak ook sneller. Een diamanten punt graveert het materiaal fysiek. Het zorgt voor een perfect resultaat, ongeacht de glassamenstelling. Door smeermiddel toe te voegen worden microscheurtjes vermeden en ontstaat een fijne en duidelijke gravure.

Fles wijn gegraveerd met roterende graveermachine

Afhankelijk van de druk die op het glas wordt uitgeoefend, kan de gravure diep genoeg zijn om nadien met kleur te worden gevuld. U kan ook opteren voor een lichte en oppervlakkige gravure en zo een depolish effect creëren.

Gegraveerde parfumfles

Mechanische graveermachines zijn bovendien goedkoper dan lasers, omdat er geen luchtafvoer nodig is (in tegenstelling tot de laser), de gebruikskosten erg laag zijn en de investering sneller terugverdiend. Mechanisch graveren is een compacte oplossing en ontworpen om instore te worden gebruikt. Ze zijn erg populair om kleine items zoals flacons live te personaliseren Consumenten worden nog steeds veeleisender en verwachten een gepersonaliseerde winkelervaring. Mechanische graveermachines kunnen moeiteloos worden geüpgraded door extra accessoires en toebehoren toe te voegen: bijvoorbeeld met een roterend hulpstuk om cirkelvormige voorwerpen te graveren of met een opvangbakje met smeermiddel om glasstof op te halen dat door het smeersysteem wordt meegevoerd.

Ontdek de Gravotech oplossingen

De Gravotech lasers zijn ideaal voor het graveren van enkele unieke stukken tot kleine series in verschillende glassoorten, aangezien zelfs de kleinste lasers (40W) krachtig genoeg zijn. Met een laser kunt u ook graveren op hout, kunststoffen of ander organisch materiaal.

Met onze software kunt u uw creatie samenstellen, de machineparameters instellen en de actie starten. Onze software is compatibel met de laser en mechanische graveermachines. Onze lasers kunnen ook werken als printers, dit betekent dat ze kunnen worden aangestuurd door software van derden (CorelDraw, Adobe Illustrator, enz.) En de bestanden kunnen ontvangen om te “printen” via hun drivers.

Ontdek ons assortiment frezen en smeermiddelen, essentieel voor een perfecte mechanische graveerkwaliteit. Ons kleurenassortiment verven geven uw gravures die extra touch.