Annealed marking on uneven parts

Staal graveren

Ontdek onze mechanische en laser graveermachine voor staal!

Staal is het meest gebruikte materiaal, als grondstof of als onderdeel, met name in de auto-industrie. Nieuwe staalsoorten met verbeterde mechanische eigenschappen zijn nu beschikbaar zoals: geanodiseerd staal, koolstofstaal, roestvrij staal, ... kunnen gemakkelijk worden gemarkeerd, geïdentificeerd en getraceerd door onze Gravotech-oplossingen. Gravotech heeft uitgebreide ervaring in het graveren van staal en brengt zijn expertise in om u te helpen de beste markeeroplossing te vinden die is aangepast aan uw behoeften. Er zijn verschillende markeermethoden beschikbaar: Lasergraveren van staal gebeurt volledig contactloos en vereist geen voor- of nabehandeling. Het resultaat is een permanente, resistente, contrastrijke markering met een fijne afwerking. Uiteraard wordt het oppervlak van het het staal ook niet beschadigd. Van het ruwste tot het meest gepolijste staal, onze lasers zijn flexibel en bieden veel mogelijkheden: markeren, graveren, etsen of gloeien. Het is de ideale technologie voor het markeren tegen hoge snelheden en het graveren van stalen oppervlakken. De directe onderdeelmarkering (DPM) door dotmarkeerder wordt uitgevoerd met een wolfraamcarbide stylus die in contact komt met het oppervlak en het materiaal vervormt tot een holte dankzij een opeenvolging van slagen die de uiteindelijke markering vormen.

Het resultaat is een leesbare, resistente, permanente, niet-contrasterende markering die zowel voor als na behandeling (schilderen, verzinken, ....#) zichtbaar blijft. Het is een snelle en betrouwbare markeeroplossing, ideaal voor identificatie en traceerbaarheid van stalen onderdelen in alle industrieën. De krastechnologie maakt gebruik van een hardmetalen of diamant stylus om een permanente markering direct op de hardste staalsoorten (tot 62HRC) met een hoge levensduur aan te brengen. In tegenstelling tot de dot pin technologie trilt de punt niet maar glijdt hij over het oppervlak, het resultaat is helderder en aantrekkelijker. Dit proces heeft het voordeel dat het erg stil is op stalen onderdelen met een hoge resonantie zoals buizen, platen, ... Mechanisch graveren wordt uitgevoerd met een snijgereedschap door het materiaal beetje bij beetje te verwijderen dankzij een hoogfrequente spindel. Het resultaat is een diep gegraveerde tekst, cijfers of logo's. Het kan ook worden gebruikt voor boren of licht frezen.

Waarom kiezen voor een custom graveermachine van Gravotech?

Lasergraveren van staal - multilevel

Laser etsen Lasergraveren vindt plaats wanneer de warmte van de straal alleen het oppervlak van het materiaal smelt en niet volledig in het materiaal doordringt. Dankzij dit proces wordt een lasermarkering van enkele millimeters diep gemaakt. Het hoge vermogen van een laser genereert hoge temperaturen om enkel het oppervlak van het materiaal te smelten. Oxiden vormen zich soms in gegraveerde gebieden, waardoor de markeringen duidelijker en beter zichtbaar worden. Kenmerken van het laser etsproces: Om het markeerproces gemakkelijk in een productie te kunnen integreren, moet het laseren snel gebeuren. Dankzij de laser wordt de ruwheid van het materiaal direct gewijzigd, wordt het oppervlak gecontrasteerd en genereert de markering een reliëf. Graveren Bij gemarkeerde componenten waarvan het materiaal ruw is en die nog moeten bewerkt of extra gecoat worden, dan moeten lasergravures dieper in het materiaal worden aangebracht. De laser creëert tijdens het proces veel warmte, waardoor het materiaal verdampt. Hierdoor ontstaat een verdieping in het oppervlak die waarneembaar is voor het oog en voor aanraking. Daarom wordt het met name aanbevolen wanneer de lasermarkering onder post-processsing stress staat (zoals zandstralen voor spuitgietwerk). Kenmerken van het lasergraveer-proces: graveren uitgevoerd vóór de behandeling, waarvoor een hoog vermogen en verschillende passages nodig zijn om een markering te verkrijgen die voldoende diepte in het materiaal geeft. Laser ablatie / polijsten Markeren: gedeeltelijke verwijderen van een dunne laag van het oppervlak, waardoor contrasterende markeringen op een donker oppervlak mogelijk zijn / Oppervlaktebehandeling en reiniging: verwijderen van verf, coating, stof en roest om oppervlakken te reinigen. Met de juiste instellingen en de juiste keuze van lasertechnologie kan markering worden bereikt door middel van ablatie. Een snelle beweging in combinatie met een matige kracht wordt over het algemeen gebruikt om het bovenoppervlak van het materiaal nauwkeurig te verwijderen. Het te verwijderen oppervlak zal de laserenergie absorberen en vervolgens verdampen om het oppervlak van het materiaal te onthullen. Kenmerken van het laserablatie-proces: Ablatieve markering heeft verschillende voordelen omdat het niet of slechts in geringe mate in het materiaal doordringt. Er wordt weinig warmte op het materiaal toegepast. Het oppervlaktereinigingsproces verloopt contactloos en is milieuvriendelijk, nauwkeurig en snel.

Staalmarkering met pin-graveermachine

Micro-impact markeren en krassen zijn perfect voor de identificatie van alle metalen onderdelen, aangezien ze een permanente en leesbare markering bieden, ongeacht de eigenschappen van het staal, de toestand van het oppervlak, stoffig of niet, olieachtig aan het einde van de bewerking, koud of heet, dun of dik. Het dot pin & kras proces veroorzaakt het geen breukspanning in het materiaal, ongeacht de dikte van het gemarkeerde onderdeel. Er is geen materiaalverwijdering, geen oxidatie noch corrosie. Met een dot pin-graveermachine kunnen zeer diepe markeringen worden gemaakt. Deze markeringen zijn bestand tegen de oppervlaktebehandelingen die worden aangebracht na het markeren (schilderen, galvaniseren, ...) en behoudt daarom de leesbaarheid van de markering.

Staalgravure met roterende technologie

Voor het frezen van staal is het gebruik van hoogfrequent spindel met een stevige spantang (collet spindle) absoluut noodzakelijk. Bovendien, moet u ook aan de slag gaan met gereedschappen die de hardheid van staal kunnen bewerken: Percut-reeks voor boren, Twincut-reeks voor graveren. Bij het frezen van staal ontstaan spaanders die moeten worden verwijderd. Bij het frezen van staal is een smeersysteem en een smeerproduct nodig (vindt u ook in het Gravotech-assortiment) om de spaanders af te voeren en de levensduur van het snijgereedschap te verlengen. De mechanische technologie kan praktisch elke diepte bereiken, omdat u meerdere passen kunt doen om elke keer een paar lagen materiaal te verwijderen.

Ontdek de Gravotech oplossingen

Met ons uitgebreid assortiment lasers kunt u permanente markeringen aanbrengen op alle type stalen onderdelen te markeren. De markering is duurzaam, vervaagt niet en van uitstekende kwaliteit.

  De Gravotech dotmarkeerders en kraoplossingen bieden niet-contrasterende, zichtbare en diepe markeringen die worden verkregen door het aanbrengen van impacts op het oppervlak van verschillende soorten staal. Mechanisch is een goede oplossing voor een nette diepe gravure en hiermee kan met ook frezen of boren.

  Dit online markeersysteem zorgt voor een directe markering met een hoge leesbaarheid en beperkt tegelijkertijd de geluidsoverlast.

  ...
  Vooraanzicht van de XF510r-machine

  XF510r

  INTEGREERBARE SCRIBING

  de stille metalen markeermachine

  ...

  Het type en de hoeveelheid te coderen data bepaalt de DataMatrix-grootte....

  XF510m dot pin markeermachine

  XF510m

  INTEGREERBARE DOT PIN

  nauwkeurige en geluidsvriendelijke elektromagnetische dot pin markeermachine.

  ...

  Sinds wij 40 jaar geleden de dot pin-technologie hebben uitgevonden, zijn we blijven innoveren....

  XF510P dot pin markeermachine

  XF510p

  INTEGREERBARE DOT PIN

  de snelste pneumatische dot pin markeermachine op de markt

  ...

  Deze industriële graveermachine is de oplossing voor bewegwijzering, labeling, licht freeswerk en identificatie van industriële onderdelen. De IS400 is geschikt voor middelgrote voorwerpen....

  IS400 mechanische graveermachine voor metalen

  IS400 – IS400 Volume

  CNC FREESMACHINE

  een unieke metaal graveermachine

  ...

  Snel, krachtig en nauwkeurig: ze is de juiste keuze. De ISx000 serie is ontworpen voor het bewerken, graveren en snijden van grootformaat materialen.

  ...
  ISx000 large format CNC engraving machine.

  ISx000

  CNC FREESMACHINE

  de grootformaat CNC-graveermachine.

  ...

  Als de best verkochte mechanische graveermachine, past de M20 zich aan aan elke situatie en uw specifieke behoeften....

  M20 Custom graveermachine

  M20

  GRAVEERSTATION

  graveren op maat voor allerlei doeleinden, van sieraden en parfums tot kleine typeplaatjes, bewegwijzering, naambordjes of industriële markeringen....

  Standalone graveermachine, de Impact is eenvoudig te configureren en te beheersen. Profiteer van onze kennis & ervaring....

  Impact markeerstation: dot pin markeermachine

  IMPACT

  DOT PIN STATION

  benchtop dot pin markeerstation.

  ...

  Deze industriële machine is al meer dan 15 jaar een klassieker: personalisatie van kleine items, graveren van badges en signalisatie, markeren van onderdelen....

  IS200 mechanische graveermachine

  IS200

  CNC FREESMACHINE

  kleine graveermachine voor bewegwijzering en traceerbaarheid

  ...

  De markeerstylus garandeert een perfecte beheersing van de positie en de kracht van alle impacten: van lichte markering op bandstaal tot diepe markering op staal....

  XF530m dot pin markeermachine

  XF530 p/m

  INTEGREERBARE DOT PIN - DIEP MARKEREN

  diepe en onuitwisbare dot pin markering

  ...

   Lasertrace ™ vergemakkelijkt de traceerbaarheid en identificatie van alle soorten onderdelen.